Wat is een warmtepompboiler zul je je misschien afvragen

De warmtepompboiler of warmwater-warmtepomp gebruikt de energie (warmte) uit de lucht om het water voor de kraan, douche en bad te verwarmen. Op deze manier wordt energie bespaard en is het een van de producten die het mogelijk maakt om van het gebruik van aardgas los te komen. 

Tapwater opslaan

De boiler die erin zit maakt het mogelijk een ruime hoeveelheid warm tapwater op te slaan. Onder tapwater verstaan wij het water dan je gebruikt voor het douchen, badderen, handen wassen en het water dat je bijvoorbeeld gebruikt bij het koken. Voor het douchen en badderen moet je voldoende liters warm water beschikbaar hebben, dit kan door middel van een warmtepompboiler.

Heb jij zonnepanelen op je dak in de vorm van zonnestroom of zonnethermie? Dan kun je de energie die daarmee opgevangen wordt opslaan in de vorm van warm water in de boiler. Dit is dus een duurzame manier om energie op te slaan.

Neem jij in de avond een douche? Dan is dat tapwater dus warm door de energie die jij ‘s middags hebt opgeslagen in de warmtepompboiler. 

 

Warmtepompboiler kopen? Klik hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *