Rising Stars: Climate Tech Startups

Rising Stars: Climate Tech Startups

Introductie

De stijgende zeespiegel, verwoestende bosbranden en extreme weersomstandigheden zijn slechts enkele van de gevolgen van klimaatverandering die we momenteel ervaren. Climate tech-startups spelen een belangrijke rol bij het vinden van oplossingen voor deze problemen en het verminderen van de impact van menselijke activiteit op het milieu.

Climatetech-startups

Volgens een rapport van PwC en Tech Nation zijn er momenteel ongeveer 500 climatetech-startups actief in het Verenigd Koninkrijk, waarvan er vele veelbelovend zijn. Het rapport identificeerde enkele van de meest opvallende klimaatstartups, zoals:

Pavegen

Pavegen richt zich op het opwekken van schone energie uit voetstappen. Hun op de markt gebrachte vloertegels genereren energie door de beweging van mensen erop. Het bedrijf heeft eerder samengewerkt met merken als Shell, Adidas en Heathrow Airport.

Octopus Energy

Octopus Energy levert 100% groene energie en werkt aan het creëren van een slim energienetwerk. Het bedrijf heeft meer dan een miljoen klanten en heeft onlangs een investering van £ 250 miljoen ($ 347 miljoen) gekregen van de aardgasproducerende multinational Total.

TerraCycle

TerraCycle is een recyclingbedrijf dat werkt aan het recyclen van materialen die traditioneel niet recyclebaar zijn. Het bedrijf heeft verkooppunten in meer dan 20 landen en heeft meer dan 100 grote merken als klanten, waaronder Procter & Gamble, L’Oreal en PepsiCo.

Conclusie

Climate tech-startups bieden innovatieve oplossingen voor milieuproblemen en helpen bij het verminderen van de impact van menselijke activiteit op onze planeet. Bedrijven zoals Pavegen, Octopus Energy en TerraCycle hebben reeds vooruitgang geboekt en laten zien dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan. Het is duidelijk dat dit slechts het begin is van wat deze veelbelovende industrie te bieden heeft, en dat we veel kunnen verwachten van de klimaatstartups van de toekomst.Bron: https://www.businessinsider.de/gruenderszene/technologie/rising-stars-climate-tech-startups/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *