Herschrijving artikel Mitsubishi en klimaatverandering

Mitsubishi investeert in klimaatverandering door carbon verwijdering en offset credits

Introductie

Mitsubishi heeft aangekondigd dat het bedrijf gaat investeren in klimaatverandering door middel van carbon verwijdering en offset credits. Dit betekent dat Mitsubishi zich gaat inzetten om hun CO2 uitstoot te compenseren door middel van technologieën die CO2 uit de atmosfeer halen en het hergebruiken als grondstof. Ook willen ze hun CO2-uitstoot verminderen door hun productieprocessen en supply chains te verduurzamen.

Carbon verwijdering

Hierbij gaat Mitsubishi de technologieën van carbon verwijdering toepassen om CO2 te verwijderen uit de atmosfeer en dit her te gebruiken als grondstof. Mitsubushi kiest er voor om Koolstofgebaseerde Brandstofcellen in te zetten om de CO2 uit de lucht te halen. De technologie die zij hiervoor gaan gebruiken, is gebaseerd op de natuurlijke processen van fotosynthese. Het proces bestaat uit het opvangen van CO2 uit de atmosfeer en het verminderen tot waterstof en kooldioxide. Het opvangen van CO2 uit de atmosfeer en het verminderen is een dure technologie en daarom vroegen bedrijven altijd subsidies aan. Mitsubishi brengt deze technologie nu als normale proces in hun productie onder om de CO2 uitstoot te compenseren voor meerdere jaren.

Offset credits

Het andere aspect van de investering van Mitsubishi is het gebruik van offset credits. Dit betekent dat Mitsubishi wil betalen om CO2-verminderingen te bewerkstelligen in sectoren die veel CO2 uitstoten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door financiering van projecten voor hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie. Mitsubushi wil hiermee de CO2-uitstoot van hun productieprocessen en supply chains verminderen.

Conclusie

Mitsubishi geeft met deze investering aan dat ze zich sterk in willen zetten op het gebied van klimaatverandering. Ze willen hun CO2-uitstoot verminderen door hun productieprocessen en supply chains te verduurzamen en zich in te zetten voor carbon verwijdering. De offset credits die ze inzetten zijn bedoeld om CO2-verminderingen te bewerkstelligen in sectoren die veel CO2 uitstoten. Op deze manier hoopt Mitsubishi bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te stoppen.Bron: http://www.theverge.com/2023/4/28/23702343/mitsubishi-climate-change-carbon-removal-offset-credits-market

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *