Biden pleit bij China voor het tegengaan van klimaatverandering

Biden pleit bij China voor het tegengaan van klimaatverandering

Inleiding

President Joe Biden heeft in een toespraak tot de Chinese regering opgeroepen tot een gezamenlijke inspanning om klimaatverandering tegen te gaan. Biden sprak via videoconferentie op een bijeenkomst van leiders uit de hele wereld.

Hoofdtekst

Biden benadrukte dat de Verenigde Staten en China, als de twee grootste economieën en grootste carbonvervuilers ter wereld, de verantwoordelijkheid hebben om samen te werken om de klimaatcrisis aan te pakken. Hij prees China voor het nemen van stappen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en drong er bij de Chinese regering op aan om meer te doen.

De president ging in op de Amerikaanse toewijding om tegen 2050 CO2-netto-nul te bereiken en besprak de recente maatregelen van zijn regering om uitstoot terug te dringen. Hij benadrukte dat meer actie nodig is, en drong er bij andere landen op aan om deel te nemen aan deze gezamenlijke inspanning om klimaatverandering tegen te gaan.

Biden’s oproep tot samenwerking met China komt op een moment van toenemende spanningen tussen de twee landen. China heeft de afgelopen jaren enorme economische groei doorgemaakt door een sterke nadruk te leggen op de productie van goederen, wat heeft geleid tot een aanzienlijke uitstoot van broeikasgassen. De Amerikaanse regering onder leiding van Biden heeft herhaaldelijk verklaard dat klimaatverandering een prioriteit is voor de Verenigde Staten en heeft zich ten doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en hernieuwbare energiebronnen te stimuleren.

Conclusie

Biden benadrukte in zijn toespraak dat het belangrijk is dat alle landen hun verantwoordelijkheid nemen om de klimaatverandering tegen te gaan. De president toonde zich hoopvol over de toekomst van de samenwerking tussen de Verenigde Staten en China op het gebied van klimaatverandering, maar gaf ook aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Het is nu afwachten hoe China zal reageren op de oproep van Biden en welke verdere maatregelen er genomen zullen worden om de klimaatcrisis aan te pakken.Bron: https://www.washingtonpost.com/climate-environment/2023/05/30/biden-us-china-climate-emissions/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *