Bossen zijn cruciaal voor het opnemen van CO2 van de atmosfeer, blijkt uit studie

Bossen zijn cruciaal voor het opnemen van CO2 van de atmosfeer, blijkt uit studie

Een nieuw onderzoek van het World Resources Institute

Een nieuw onderzoek van het World Resources Institute (WRI) heeft aangetoond dat bossen een cruciale rol spelen bij het opnemen van CO2 van de atmosfeer en het verminderen van het effect van klimaatverandering. Het onderzoek wijst erop dat bossen momenteel ongeveer 30 procent van de door de mens geproduceerde CO2-opname uit de atmosfeer en op landen op aarde voor hun voortbestaan.

Beter gebruik van bossen is nodig om klimaatverandering tegen te gaan

Het rapport laat zien dat om de wereldwijde doelstellingen voor klimaatverandering te halen, het essentieel is om meer gebruik te maken van uitgebreide herbebossing en natuurlijke bosherstel en onderhoud. Daarnaast is het ook belangrijk om bossen te beschermen tegen ontbossing en houtkap, en illegale mijnbouw.

Opname van CO2 is nodig voor de toekomst van de planeet

Het onderzoek toont aan dat het opnemen van CO2 uit de atmosfeer nodig is voor de toekomst van de planeet. Het verminderen van het effect van klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar we voor staan. Het beschermen van bossen en het opzetten van uitgebreide herbebossing en natuurlijke bosherstel en onderhoud is essentieel om de doelstellingen te halen die zijn vastgelegd in de overeenkomst van Parijs.

Bosherstel zal klimaatverandering niet volledig oplossen

Het rapport vestigt ook de aandacht op het feit dat bossen alleen de klimaatverandering niet volledig kunnen oplossen. Naar schatting moet ongeveer 45 procent van de emissiereducties tussen nu en 2030 afkomstig zijn van niet-bossectoren om de doelstellingen van de overeenkomst van Parijs te halen.


Bron: http://www.theverge.com/2023/5/18/23727638/forest-carbon-capture-climate-change-study

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *