Oceaan koolstofverwijdering in California

Oceaan koolstofverwijdering in California

Wat is koolstofverwijdering en waarom is het belangrijk?

Koolstofverwijdering is het proces van het uit de atmosfeer verwijderen van koolstofdioxide (CO2) om de concentratie van broeikasgassen te verminderen en de opwarming van de aarde te verminderen. Het wordt vaak gezien als een belangrijke oplossing om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden.

Wat is de rol van de oceaan bij koolstofverwijdering?

De oceaan speelt een cruciale rol bij het opnemen en opslaan van grote hoeveelheden koolstof uit de atmosfeer. De oceaan fungeert als een “sink” voor koolstof, wat betekent dat het de capaciteit heeft om koolstof uit de atmosfeer op te nemen en op te slaan in diepe oceaanlagen voor langere tijd.

Wat is het Captura-systeem?

Het Captura-systeem is een nieuwe technologie die is ontwikkeld door een Californisch bedrijf genaamd Ocean Solutions. Het systeem maakt gebruik van de natuurlijke capactiteit van de oceaan om koolstof op te nemen en combineert dit met kunstmatige intelligentie en machine learning om effectief en efficiënt koolstof uit de atmosfeer te verwijderen.

Hoe werkt de Captura-technologie?

Het Captura-systeem werkt door kleine, biologisch afbreekbare ballen in de oceaan te injecteren, die fungeren als “lokmiddel” voor algen en andere plankton. De algen voeden zich met de ballen en groeien snel, waardoor ze grote hoeveelheden koolstof uit de atmosfeer absorberen.

Wat zijn de voordelen van deze technologie?

Door de combinatie van natuurlijke processen en technologie kan de Captura-technologie grote hoeveelheden koolstofdioxide uit de atmosfeer verwijderen. Daarnaast is het gebruik van biologisch afbreekbare materialen en natuurlijke processen een duurzame oplossing voor koolstofverwijdering en heeft het minimale impact op het oceaanleven.Bron: http://www.theverge.com/2023/5/4/23711098/ocean-carbon-removal-california-captura-climate-change

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *