“Onverzekerbaar en onbankbaar”, eigendom riskeert klimaatverandering

“Onverzekerbaar en onbankbaar”, eigendom riskeert klimaatverandering

Experts waarschuwen dat eigendommen over de hele wereld die steeds vaker worden blootgesteld aan de effecten van klimaatverandering, waaronder overstromingen, bosbranden en stormen, “onverzekerbaar en onbankbaar” kunnen worden.

De risico’s van klimaatverandering voor eigendommen

Volgens een rapport van de Climate Risk Research Services (CRRS) kunnen veel eigendommen als gevolg van klimaatverandering in potentie enorme financiële risico’s met zich meebrengen. Terwijl verzekeraars zich terugtrekken uit risicogebieden, kunnen eigenaren van onroerend goed worden gedwongen om zelf meer risico’s te nemen.

Impact op onroerend goedmarkt

Het rapport waarschuwt dat als de gevolgen van klimaatverandering volledig worden erkend, dit een “aanzienlijke impact” kan hebben op de onroerend goedmarkt. Een daling van de waarde van onroerend goed kan leiden tot een kredietcrisis en een vermindering van de beschikbaarheid van leningen voor eigenaren van onroerend goed.

Oplossingen

Experts suggereren dat het vergroten van de informatie over klimaatrisico’s op vastgoedmarkt een oplossing zou kunnen zijn. Datagedreven hulpmiddelen kunnen eigenaren van onroerend goed helpen om hun blootstelling aan klimaatverandering en risico’s te begrijpen, en hen in staat stellen om passende maatregelen te nemen om hun eigendommen te beschermen.

Bron: www.afr.comBron: http://www.afr.com/companies/financial-services/unbankable-and-uninsurable-property-at-risk-from-climate-change-20230523-p5dal0

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *