El Niño komt eraan: wat is het en zullen we te maken krijgen met hittegolven?

El Niño komt eraan: wat is het en zullen we te maken krijgen met hittegolven?

Wat is El Niño?

El Niño is de term die wordt gebruikt om een ​​verwarmingspatroon in de Stille Oceaan te beschrijven dat de watertemperaturen in de oostelijke Stille Oceaan boven normaal doet stijgen. Dit kan weeromstandigheden over de hele wereld beïnvloeden, waaronder droogte in sommige delen van de wereld en bijzonder natte omstandigheden in andere.

Wat zijn de gevolgen van El Niño?

Het opwarmen van de oostelijke Stille Oceaan kan leiden tot extreme weersomstandigheden over de hele wereld. Dit kan resulteren in droge omstandigheden in sommige gebieden, met een verhoogd risico op bosbranden en droogtegerelateerde schade aan gewassen en vee. Andere gebieden kunnen overstromingen en zware regenval ervaren als gevolg van de verhoogde luchtvochtigheid en de kans op tropische stormen en orkanen kan toenemen.

Zal El Niño leiden tot hittegolven?

El Niño kan leiden tot hittegolven in sommige delen van de wereld, vooral als gevolg van de verminderde neerslag en droogte. Tijdens eerdere El Niño-evenementen hebben sommige gebieden temperaturen gezien die hoger waren dan normaal. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle El Niño-evenementen tot hittegolven leiden en dat andere factoren, zoals luchtvervuiling, ook een rol kunnen spelen in het veroorzaken van extreme hitte.
Bron: https://www.usatoday.com/story/news/nation/2023/05/13/el-nino-is-likely-coming-what-is-that-will-it-lead-to-heatwaves/70211895007/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *