Biden treft EPA regelgeving voor klimaatverandering

Biden treft EPA regelgeving voor klimaatverandering

Introductie

De Amerikaanse president Joe Biden is begonnen met het omkeren van de regelgeving van de EPA, die door zijn voorganger Donald Trump werd stopgezet in een inspanning om de milieuwetten van het land te verzwakken. Vorige week vernietigde de EPA een Trump-era regel die de uitstoot van methaan door de olie- en gasindustrie beperkte en kondigde het Agentschap een nieuw voorstel aan om de uitstoot van broeikasgassen door elektriciteitscentrales te reguleren.

De EPA regelgeving voor elektriciteitscentrales

Het nieuwe voorstel van de EPA is gericht op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen door elektriciteitscentrales, een belangrijke bron van CO2-uitstoot in de VS. Het plan zal de striktere regels vervangen die onder Obama waren ingevoerd, maar later werden teruggedraaid door de Trump-regering. Het voorstel is gericht op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen uit elektriciteitscentrales met 33 procent in vergelijking met de niveaus van 2005 tegen 2030.

Impact op de klimaatverandering

Het beleid heeft als doel de uitstoot van broeikasgassen door elektriciteitscentrales te verminderen, wat een belangrijk onderdeel is van de bredere klimaatagenda van Biden. De leiders van de wereld hebben de klimaatverandering genoemd als een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. De Biden-regering heeft verklaard dat hun inspanningen op het gebied van klimaatverandering zullen worden geleid door wetenschap en de noodzaak van wereldwijde actie om de toekomst van de planeet te beschermen.

Conclusie

De Biden-regering zet zich in voor een ambitieuze agenda op het gebied van klimaatverandering. Het voorstel van de EPA om de uitstoot van broeikasgassen uit elektriciteitscentrales te verminderen, is een belangrijke stap om deze brede doelen te bereiken. De regering stimuleert ook de ontwikkeling van schone energietechnologieën en hernieuwbare energiebronnen om de broeikasgasemissies verder te verminderen en de toekomst van de planeet te beschermen.Bron: http://time.com/6279176/epa-power-plant-rule-biden-climate-agenda/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *