EU’s natuurbeschermingswet in moeilijkheden ondanks klimaatbeleidsoverwinningen

EU’s natuurbeschermingswet in moeilijkheden ondanks klimaatbeleidsoverwinningen

Inleiding

De EU heeft grote klimaatbeleidsoverwinningen behaald, maar haar voorgestelde wetgeving voor natuurbescherming werd door het bewaken van de burgerlijke vrijheden van de EU op losse schroeven gezet. Een aantal lidstaten wordt gedacht aan beïnvloeding van de regels voor vervolging van milieudelicten en het stopzetten van de verplichte vergoedingen voor de toegang tot natuurlijke hulpbronnen, volgens een uitgelekte brief aan het Sloveense voorzitterschap van de EU en het Europees Parlement.

De details

Het voorstel van de EU voor de bescherming en het herstel van de natuur, beter bekend als de EU Biodiversiteit Strategie 2030, omvatte een plan om natuurlijke ecosystemen in de EU te herstellen, waardoor de biodiversiteit en klimaatmitigatie zouden worden verbeterd. Het zou ook een herstelregeling opzetten voor beschermde gebieden, met het doel om ten minste 30 procent van het Europese land- en zeegebied te beschermen, aldus het persbureau AFP.

De reactie van de lidstaten

Volgens de brief van de EU-lidstaten is er een ernstig probleem met de naleving van de voorgestelde wetgeving. Slechts enkele lidstaten hebben zich gecommitteerd aan het behalen van de doelen van de EU Biodiversiteit Strategie 2030 en er is onenigheid over hoe milieumisdrijven moeten worden bestraft. Sommige lidstaten zijn bezorgd dat de nieuwe wetgeving hun macht om het land te verdedigen en te beschermen zal beperken.

Conclusie

Ondanks de successen van het klimaatbeleid kent de EU moeilijkheden met het invoeren van natuurbeschermingswetgeving. Het blijkt dat sommige lidstaten zich zorgen maken over de verstrekkende gevolgen van de wetgeving, die mogelijk hun macht om het land te verdedigen en te beschermen zullen beperken. Hoe de EU tot een oplossing komt zal de komende tijd gevolgd worden.Bron: https://www.euractiv.com/section/biodiversity/news/eus-nature-restoration-law-in-difficulty-despite-climate-policy-wins/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *