Florida Pride Afgelast Door Beslissing Gouverneur DeSantis

Florida Pride Afgelast Door Beslissing Gouverneur DeSantis

Introductie

Florida Pride, een jaarlijks evenement dat de LGBTQ+ gemeenschap viert, is afgelast vanwege de beslissing van gubernatoriale kandidaat en huidige gouverneur, Ron DeSantis.

Beslissing van DeSantis

DeSantis heeft de wetgeving ondertekend waarbij transgender vrouwelijke atleten worden verboden om deel te nemen aan vrouwenteams in openbare scholen in Florida. Daarnaast wordt ook de behandeling van transgenders die medische hulp nodig hebben bemoeilijkt onder deze wetgeving.

Florida Pride organisatoren besloten het evenement af te gelasten uit solidariteit met de transgender gemeenschap en als protest tegen de beslissing van DeSantis. De organisatoren vinden dat de nieuwe wetgeving discriminerend is en dat LGBTQ+ rechten onderdrukt worden.

Reacties op de beslissing

De beslissing van DeSantis heeft geleid tot verontwaardiging bij activisten en de LGBTQ+ gemeenschap in Florida en daarbuiten. Verschillende organisaties hebben aangedrongen op het terugdraaien van de wetgeving.

Deze recente ontwikkelingen maken duidelijk dat er meer gestreden moet worden voor gelijke rechten en bescherming van de LGBTQ+ gemeenschap.

Conclusie

De afgelasting van Florida Pride moet worden gezien als een krachtig signaal dat de LGBTQ+ gemeenschap zich blijft verzetten tegen discriminatie en onderdrukking.


Bron: https://www.huffpost.com/entry/florida-pride-cancelled-desantis_n_6469268ee4b0005c605996d1

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *