Yellowstone Grizzly Beren en Klimaatverandering | The Verge Artikel Herschreven

Yellowstone Grizzly Beren en Klimaatverandering

Inleiding

Vandaag de dag, worden de Yellowstone Grizzlyberen geconfronteerd met grote veranderingen vanwege de klimaatveranderingen. Deze beesten, die in het verleden al op de lijst stonden van de bedreigde diersoorten, kampen nu met nog meer problemen.

Het Klimaatprobleem

De Grizzlyberen, die in het Yellowstone National Park wonen, hebben nu te kampen met hittegolven, droogte en veranderende seizoenen. Dit nieuwe klimaatpatroon heeft zowel directe als indirecte invloed op de Grizzly’s. Bijvoorbeeld, het gebrek aan sneeuwval in het gebied veroorzaakt problemen voor de Grizzly’s en hun winterslaap. Dit is omdat de sneeuw hen anders zou beschermen tegen de kou wanneer ze in winterslaap zijn.

De Gevolgen van de Klimaatverandering

De Grizzlyberen, die in het verleden zich vooral voedden met de zaden van de witte boomschorspijnboom, hebben nu problemen om voedsel te vinden. Dit komt omdat de zaden van deze bomen niet meer in overvloed groeien. Als gevolg hiervan, hebben de beren een nieuwe prooi moeten vinden om hun honger te stillen. Ze jagen nu vaker op herten en andere kleine dieren, en dit leidt tot een verandering in de structuur van de biodiversiteit.

Conclusie

Klimaatverandering heeft een enorme impact op de Yellowstone Grizzlyberen. Hun leefgebied is sterk veranderd en dit heeft geleid tot grote gevolgen voor hun voedselvoorziening en slaapritme. Met klimaatverandering die steeds meer toeneemt, moeten we er alles aan doen om deze prachtige dieren in stand te houden.Bron: http://www.theverge.com/2023/6/2/23746860/yellowstone-grizzly-bears-climate-change

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *