Wat meteorologen volgen nu het Atlantische orkaanseizoen officieel begint

Wat meteorologen volgen nu het Atlantische orkaanseizoen officieel begint

Het Atlantische orkaanseizoen is officieel begonnen op 1 juni en zal duren tot 30 november. Meteorologen hebben al een aantal dingen gezien waar ze op letten terwijl ze zich voorbereiden op de mogelijkheid van natuurrampen.

El Niño of La Niña

Een van de belangrijkste dingen die meteorologen in de gaten houden is de temperatuur van de zeewatertemperatuur in de Stille Oceaan. El Niño is wanneer de oceaan te warm is en La Niña is wanneer de oceaan te koud is. Meteorologen zeggen dat El Niño de kans op stormen in de Atlantische Oceaan vermindert, terwijl La Niña de kans op stormen verhoogt.

Verandering in temperatuur van zeewater

Een andere belangrijke factor is de temperatuur van het zeewater in de Atlantische Oceaan. Als de temperatuur van het zeewater te warm is, kan dit leiden tot de vorming van meer en sterkere orkanen. Dit jaar zal er naar verwachting bovengemiddelde watertemperaturen zijn, wat de kans op meer en sterkere orkanen vergroot.

Schade door klimaatverandering

Als gevolg van klimaatverandering worden orkanen sterker en veroorzaken ze meer schade. Dit komt door de toename van de temperatuur van de oceanen die deze stormen voeden. Het is belangrijk om te onthouden dat voorspellingen geen garantie zijn en dat het belangrijk is om altijd voorbereid te zijn in het geval van natuurrampen.



Bron: https://www.cbsnews.com/video/what-meteorologists-are-tracking-as-atlantic-hurricane-season-officially-begins/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *