Hoe de winter de zonnepanelen beïnvloedt in elke provincie van Zuid-Afrika

Hoe de winter de zonnepanelen beïnvloedt in elke provincie van Zuid-Afrika

De winter is aangebroken in Zuid-Afrika en dit betekent dat de zon minder zichtbaar zal zijn in sommige delen van het land. Dit heeft invloed op de opbrengst van zonnepanelen die gebruikt worden om energie op te wekken.

Gauteng

Gauteng is een van de provincies in Zuid-Afrika met de minste zonuren in de winter. Dit heeft een direct effect op de hoeveelheid energie die zonnepanelen in deze regio opwekken.

West-Kaap

De West-Kaap is een regio waar de meeste zonnepanelen in Zuid-Afrika staan. Hoewel het in de winter regelmatig regent in deze regio, blijft de opbrengst van de zonnepanelen redelijk stabiel vanwege de constante temperatuur.

Oost-Kaap

De Oost-Kaap heeft de meeste zonuren in de winter van alle provincies in Zuid-Afrika. Dit betekent dat de zonnepanelen in deze regio nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid energie kunnen opwekken.

Over het algemeen zal de opbrengst van zonnepanelen dalen in de winter, omdat er minder zonlicht beschikbaar is. Hoewel sommige regio’s meer invloed dan andere zullen ervaren, is het nog steeds belangrijk om te investeren in deze vorm van hernieuwbare energie.Bron: https://www.news24.com/news24/tech-and-trends/how-winter-affects-solar-output-in-every-province-in-sa-20230518

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *