Green New Cities kunnen ons helpen de klimaatverandering te bestrijden

Green New Cities kunnen ons helpen de klimaatverandering te bestrijden

Het idee van de Green New Deal, een ambitieus plan om de Amerikaanse economie te vergroenen en tegelijkertijd sociale rechten te bevorderen, heeft een hoge vlucht genomen. Een recente publicatie in het boek “The Climate Solution: India’s Climate Change Crisis and What We Can Do About It” schetst een visie voor een soortgelijke inspanning in steden over de hele wereld: Green New Cities.

Hoe werken Green New Cities?

De Green New Cities zijn bedoeld om duurzame infrastructuur te implementeren zoals openbaar vervoer, fietspaden, groene ruimten en eco-vriendelijke gebouwen. Extra banen worden gecreëerd om deze nieuwe infrastructuur te ontwerpen en te bouwen. De transformatie van bestaande gebouwen naar milieuvriendelijke structuren zal helpen om de uitstoot te verminderen.

Voordelen van Green New Cities

Een van de belangrijkste voordelen van Green New Cities is het effect op de klimaatverandering. Door de implementatie van duurzame infrastructuren, zal de uitstoot worden verminderd en kunnen stedelijke gebieden zich aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme hittegolven en overstromingen.

Bovendien zijn er economische voordelen. Door het creëren van banen in de sector van de duurzame infrastructuur en de bouw van eco-vriendelijke gebouwen, zullen Green New Cities bijdragen aan de economie. Andere voordelen zijn vermindering van fijnstof, verbetering van de gezondheid en het welzijn van bewoners, en het bevorderen van biodiversiteit.

Hoe kunnen we Green New Cities realiseren?

Green New Cities zijn een ambitieus plan en vereisen samenwerking tussen overheden, bedrijven en bewoners. Lokale overheden kunnen de leiding nemen om de infrastructuurplanning te verbeteren, en bedrijven kunnen bijdragen door hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Bewoners kunnen ook bijdragen door op de fiets te stappen in plaats van de auto te nemen en het bevorderen van groene ruimten. Het is belangrijk om de voordelen van Green New Cities te benadrukken en het publiek te betrekken bij het proces.

Conclusie

Green New Cities bieden de mogelijkheid om de klimaatverandering tegen te gaan en tegelijkertijd economische, sociale en gezondheidsvoordelen te realiseren. Door burgers, bedrijven en overheden actief te betrekken, kunnen we deze ambitieuze plannen realiseren en onze steden veranderen in groene oases van duurzaamheid.Bron: http://time.com/6278511/green-new-cities-climate/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *