Hoe klimaatverandering de voedingswaarde van voedsel verandert

Een groeiend aantal studies waarschuwt dat klimaatverandering de manier verandert waarop we voedsel verbouwen, wat kan leiden tot een afname van de voedingswaarde van sommige van onze belangrijkste gewassen.

Wat zijn de gevolgen?

Uit studies is gebleken dat de toename van koolstofdioxide in de atmosfeer de eiwit- en voedingsconcentraties in sommige planten kan verminderen, waardoor het moeilijker wordt om een ​​gezond dieet te volgen.

Wat gebeurt er met onze belangrijkste gewassen?

Klimaatverandering verandert de manier waarop we gewassen verbouwen, waardoor sommige van onze belangrijkste voedingsmiddelen, zoals rijst en tarwe, minder voedzaam kunnen worden.

Is er iets dat we kunnen doen?

Experts zeggen dat we manieren moeten vinden om gewassen te verbouwen die bestand zijn tegen klimaatverandering, en dat we ons dieet moeten aanpassen om ons te helpen voldoen aan onze dagelijkse voedingsbehoeften.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Als we niet snel actie ondernemen om klimaatverandering aan te pakken, kan dit leiden tot een dramatische afname van de voedingswaarde van ons voedsel en daarmee tot gezondheidsproblemen bij mensen over de hele wereld.Bron: https://www.cbsnews.com/video/how-climate-change-alters-foods-nutritional-value/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *