Bisher sind Städte auf Autofahrende Männer ausgerichtet – Wie Berliner Klimaforschung neu denkt

Bisher sind Städte auf Autofahrende Männer ausgerichtet – Wie Berliner Klimaforschung neu denkt

De Focus Op Autofahrende Mannen

Uit onderzoek blijkt dat steden in Duitsland voornamelijk ontworpen zijn voor mannen die met de auto reizen. Dit kan een probleem zijn voor de pogingen om klimaatverandering te bestrijden. In deze context heeft Berlijnse klimaatonderzoeker Sophie Scholz de aandacht gevestigd op de manier waarop steden zijn ontworpen en hoe ze kunnen worden aangepast voor meer duurzaamheid.

Stedelijk Ontwerp En Verkeersstromen

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de manier waarop steden zijn ontworpen en georganiseerd. Een van de belangrijkste is verkeersstromen. Dit heeft echter vaak geleid tot een focus op het ontwerpen van steden voor auto’s, met name voor mannen die de neiging hebben om in woonwijken rond te rijden en meer afgelegen gebieden op te zoeken. Scholz is van mening dat dit moet veranderen als we willen dat steden meer duurzaam worden.

De Toekomst Van Stedelijk Ontwerp

Voor Scholz draait alles om het opnieuw ontwerpen van stedelijk ontwerp en het creëren van een meer inclusieve en duurzame stedelijke omgeving. Dit kan onder meer inhouden dat er meer aandacht wordt besteed aan de manier waarop verschillende soorten gebruikers zich door stedelijke ruimtes verplaatsen, en dat er meer ruimte wordt gemaakt voor voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer. Kortom, het gaat om het creëren van een meer evenwichtige stedelijke omgeving die beter is afgestemd op de behoeften van alle gebruikers van de stad.Bron: https://www.tagesspiegel.de/wissen/bisher-sind-stadte-auf-autofahrende-manner-ausgerichtet-wie-berlin-klimaforschung-neu-denkt-9695858.html

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *