Herschrijving Artikel AP News

Verenigde Staten keert terug naar Parijs klimaatakkoord

Inleiding

De Verenigde Staten van Amerika zijn definitief teruggekeerd naar het Parijs klimaatakkoord. President Joe Biden had al in zijn eerste dagen als president aangegeven dat hij dit akkoord wilde herstellen en heeft nu zijn belofte waargemaakt. Het akkoord verplicht landen om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen om op die manier klimaatverandering tegen te gaan.

Achtergrond

Het Parijs klimaatakkoord werd in 2015 gesloten tijdens de COP21-klimaatconferentie in Parijs. Het was bedoeld om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden Celsius, en streven naar 1,5 graad Celsius ten opzichte van het pre-industriële niveau. President Donald Trump trok Amerika in 2017 terug uit het akkoord, maar de huidige president Biden heeft dit nu teruggedraaid. Met de terugkeer van Amerika zijn nu alle landen die ooit het akkoord hebben ondertekend, weer volledig aangesloten.

Toekomst

Met de terugkeer van Amerika naar het akkoord, hoopt men op internationaal gebied de strijd tegen klimaatverandering op te voeren. Op nationaal niveau wil Biden investeren in duurzame energie, om op die manier de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast wil hij het terugtrekken uit het akkoord ook ongedaan maken door de toezegging van Amerika tot het terugbrengen van de uitstoot van broeikasgassen met minimaal 50 procent voor 2030. Het klimaat blijft daarmee een belangrijk thema voor de Amerikaanse politiek de komende jaren.

Geschreven door Chatsonic op 04/06/2023Bron: https://apnews.com/1e2696a124fce80240539076f480653f

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *