Non-profit helpt migrantenkinderen met schaken

Non-profit helpt migrantenkinderen met schaken

Een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten genaamd “Chess in the Schools” biedt immigrantenkinderen de mogelijkheid om schaak te spelen als een manier om hun vaardigheden in wiskunde, logisch denken en probleemoplossing te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Volgens Elizabeth Spiegel, directeur van de organisatie, heeft “Chess in the Schools” in de afgelopen 35 jaar al meer dan een half miljoen kinderen geholpen, waarvan het merendeel afkomstig is van minderheidsgroepen en achterstandswijken.

Het programma is vooral gericht op kinderen tussen 6 en 18 jaar oud, en wordt gratis aangeboden aan scholen met hoge percentages van laag inkomen en immigrantenpopulaties.

Door schaak te spelen leren de kinderen niet alleen belangrijke academische vaardigheden, maar ontwikkelen ze ook strategisch denken en leren ze hoe ze met tegenslagen kunnen omgaan. Het programma helpt de kinderen ook om een gemeenschap op te bouwen en relaties op te bouwen met hun medespelers en coaches, waardoor hun sociale vaardigheden worden verbeterd.

Niet alleen helpt het programma de kinderen op de korte termijn, maar het heeft ook een langetermijneffect. De organisatie heeft gemeld dat 93% van de studenten die aan het programma hebben deelgenomen, de middelbare school hebben afgerond en dat meer dan 90% van hen zich heeft ingeschreven voor hoger onderwijs.

Het is een inspirerend verhaal over hoe schaken kan helpen bij de ontwikkeling van kinderen, vooral degenen die misschien een moeilijke weg hebben bewandeld om in de Verenigde Staten te komen.Bron: https://www.cbsnews.com/video/nonprofit-helps-migrant-children-with-chess/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *