Herzien nieuwsartikel

Witte Huis: Biden zegt dat ‘Amerika terug is’ in ontmoeting met G7-leiders

Door AAMER MADHANI, ALEXANDRA JAFFE en JONATHAN LEMIRE

Geplaatst op 11 juni 2021

De eerste ontmoeting van de G7-leiders sinds het begin van de COVID-19 pandemie was een kans voor de Amerikaanse president Joe Biden om zichzelf als leider van het complexe multilaterale diplomatieke spel van de wereld te presenteren.

Biden maakte van die gelegenheid gebruik door te zeggen dat “Amerika terug is” en door de nadruk te leggen op de noodzaak van een gezamenlijke aanpak van de wereldwijde uitdagingen, zoals de pandemie en de dreiging van klimaatverandering.

Tijdens een persconferentie waarin hij zijn ontmoeting met de G7-leiders in Cornwall, Engeland, samenvatte, zei Biden dat “we er allemaal naar uitkijken om samen te werken”.

De Verenigde Staten werden decennialang gezien als de spil van de diplomatieke wereld, maar onder de voormalige president Donald Trump werd hun rol verstoord, met zijn verrassende diplomatieke beslissingen en neiging om multilaterale instellingen te minachten.

Biden, die zijn eerste buitenlandse reis maakte als president, zei dat hij de G7-leiders tijdens hun tweedaagse top van wereldleiders had verteld dat “Amerika opnieuw geëngageerd is” en “niet van plan is zich terug te trekken” van welk cruciaal international issue dan ook.Bron: https://apnews.com/83dbacfd7c74246a61b44ecb471d66b7

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *