John Kerry genodigd om te bespreken hoe klimaatverandering aan te pakken met China


John Kerry genodigd om te bespreken hoe klimaatverandering aan te pakken met China

Inleiding

De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry is uitgenodigd om naar China te komen om de samenwerking op het gebied van klimaatverandering te bespreken, zo hebben Chinese staatsmedia gemeld. Het bezoek zou later deze week plaatsvinden.

Achtergrond

Het bezoek van Kerry vindt plaats vlak voordat de Amerikaanse president Joe Biden een klimaattop organiseert waarop hij de leiders verwacht van ‘s werelds grootste vervuilende landen, waaronder China. De Verenigde Staten en China zijn de twee grootste uitstoters van broeikasgassen ter wereld.

Doel van het bezoek

Tijdens zijn bezoek zal Kerry proberen om China te overtuigen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, in lijn met de afspraken die in 2015 zijn gemaakt tijdens het Parijse klimaatakkoord. De Verenigde Staten zijn onder president Joe Biden teruggekeerd naar het akkoord na vier jaar afwezigheid tijdens de termijn van president Trump.

Reactie van China

China heeft beloofd om zijn uitstootpiek in 2030 te bereiken en vervolgens zijn uitstoot te verminderen. Het land heeft zich er ook toe verbonden om tegen 2060 koolstofneutraal te worden. Dit doel is echter niet wettelijk bindend. China heeft de afgelopen jaren kritiek gekregen vanwege zijn rol als grootste vervuiler ter wereld, maar blijft eraan herinneren dat het historisch gezien minder heeft bijgedragen aan de klimaatverandering dan andere ontwikkelde landen.

Conclusie

Het bezoek van John Kerry aan China is van groot belang voor de internationale inspanningen om klimaatverandering aan te pakken. Als ‘s werelds grootste vervuilers moeten de Verenigde Staten en China samenwerken om het probleem effectief aan te pakken.Bron: https://www.ilsole24ore.com/art/clima-john-kerry-invitato-cina-colloqui-come-affrontare-climate-change-AEN3bUPD

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *