Just Climate haalt $1,5 miljard op met hulp van Microsoft-fonds

Just Climate, een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor vermindering van de CO2-uitstoot, heeft $1,5 miljard opgehaald met steun van het Microsoft-fonds. Dit geld zal worden gebruikt om de ontwikkeling van innovatieve technologieën en beleidsmaatregelen te ondersteunen en om gemeenschappen te helpen zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Investeren in innovatieve oplossingen

Met het opgehaalde geld wil Just Climate onder andere investeren in innovatieve oplossingen die helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit kan bijvoorbeeld door het stimuleren van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, of het ontwikkelen van technologieën die het mogelijk maken om fabrieken en voertuigen efficiënter te laten werken.

Hulp bij aanpassing aan klimaatverandering

Behalve de ontwikkeling van technologieën en beleidsmaatregelen zal het geld van Just Climate ook worden gebruikt om gemeenschappen te helpen zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. Dit kan bijvoorbeeld door het investeren in infrastructuur die bestand is tegen overstromingen, of door het ondersteunen van boeren die getroffen zijn door droogte en andere klimaatgerelateerde problemen.

Microsoft steunt het initiatief

Microsoft heeft aangegeven Just Climate te steunen omdat het bedrijf zich inzet voor een duurzamere toekomst. “Als we als maatschappij een toekomst willen opbouwen die duurzaam is voor zowel het milieu als de economie, dan moeten we samenwerken om deze uitdaging aan te gaan”, aldus Microsoft CEO Satya Nadella.

Just Climate is opgericht door een groep voormalige leiders van de Verenigde Naties en heeft tot doel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een bijdrage te leveren aan de aanpak van klimaatverandering. Het geld dat met de steun van het Microsoft-fonds is opgehaald, zal worden gebruikt om dit doel te verwezenlijken.

Bron: https://www.reuters.com/business/environment/just-climate-raises-15-billion-with-help-microsoft-fund-2023-06-08/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *