Nieuwsartikel: Schuldplafond deal creëert kloof tussen klimaatdoelen en oliepijplijnen

Schuldplafond deal creëert kloof tussen klimaatdoelen en oliepijplijnen

De Washington Post – 29 mei 2023

Een nieuwe deal over het Amerikaanse schuldplafond belooft geld te leveren voor klimaatinvesteringen, maar bevat ook financiering voor nieuwe oliepijplijnen. Dit creëert een kloof tussen de klimaatdoelen van de regering en haar steun voor de olie-industrie.

De deal werd deze week aangekondigd en werd snel bekritiseerd door klimaatactivisten en wetenschappers, die vinden dat het tegenstrijdig is om tegelijkertijd te investeren in hernieuwbare energie en in de uitbreiding van fossiele brandstoffen.

Kritiek van klimaatactivisten

De kritiek van klimaatactivisten concentreert zich vooral op de financiering van nieuwe oliepijplijnen. Het bouwen van deze pijplijnen zorgt voor een toename van de productie van olie, wat een directe bedreiging vormt voor de klimaatdoelen van de regering.

Volgens de regering is de financiering van deze pijplijnen noodzakelijk voor de economie en het zorgen voor banen, maar critici vragen zich af of deze voordelen opwegen tegen de schade aan het milieu.

Impact op klimaatdoelen

De deal creëert dus een kloof tussen de klimaatdoelen van de regering en haar steun voor de olie-industrie. Het is onduidelijk hoeveel impact deze financiering van nieuwe oliepijplijnen zal hebben op het behalen van de klimaatdoelen, maar het lijkt erop dat de regering moet kiezen tussen investeren in hernieuwbare energie of de olie-industrie blijven steunen.

Deze deal benadrukt het belang van een consistent beleid dat aansluit bij de gestelde klimaatdoelen en dat rekening houdt met de toekomstige impact op het milieu.Bron: https://www.washingtonpost.com/climate-environment/2023/05/29/debt-ceiling-deal-climate-pipeline/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *