WMO rapport 2023 benadrukt de dringende noodzaak om klimaatverandering aan te pakken

WMO rapport 2023 benadrukt de dringende noodzaak om klimaatverandering aan te pakken

Inleiding

Het World Meteorological Organization (WMO) rapport van 2023 waarschuwt voor de ongekende gevolgen van klimaatverandering. Het rapport, dat is gebaseerd op gegevens verzameld tussen 2019 en 2022, laat zien dat de wereldwijde temperatuur blijft stijgen en dat de impact van klimaatverandering steeds duidelijker wordt.

Belangrijkste bevindingen

De belangrijkste bevindingen van het rapport zijn:

  • De wereldwijde temperatuur blijft stijgen en zal naar verwachting in 2026 de 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau bereiken.
  • De stijging van de zeespiegel is versneld en zal blijven versnellen, waardoor kustgemeenschappen over de hele wereld worden bedreigd.
  • De opwarming van de oceaan en de daaruit voortvloeiende verzuring zullen de visserij en het maritieme ecosysteem blijven aantasten.
  • De extremiteit en frequentie van weergerelateerde rampen, zoals hittegolven, droogtes, overstromingen en stormen, zullen blijven toenemen.

Dringende noodzaak om actie te ondernemen

Het rapport benadrukt de dringende noodzaak om actie te ondernemen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Het WMO-rapport benadrukt de noodzaak van internationale samenwerking en urgentie om de wereldwijde doelstellingen op het gebied van klimaatverandering te halen.

Conclusie

De resultaten van het WMO-rapport van 2023 zijn een duidelijke bevestiging van de urgentie om klimaatverandering aan te pakken en ambitieuze maatregelen te nemen om de impact ervan te verminderen. Het rapport dient als een waarschuwing voor regeringen, multinationale bedrijven en individuen dat er actie moet worden ondernomen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken.Bron: http://www.cbc.ca/news/science/wmo-report-2023-1.6817900

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *