Herschrijving van het artikel “First-person: Why I made the switch to an electric car”

First-person: Waarom ik de overstap maakte naar een elektrische auto

Inleiding

Toen ik kort geleden een nieuwe auto wilde kopen, had ik een belangrijke beslissing te maken: moest ik gaan voor een traditionele auto of overstappen naar een elektrische auto? Na veel overwegingen te hebben gemaakt, koos ik uiteindelijk voor een elektrische auto en het is een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Hieronder zal ik mijn persoonlijke ervaringen met jullie delen en uitleggen waarom ik zou aanraden om over te stappen naar een elektrische auto.

Bedrijfskosten

Een van de grootste voordelen van een elektrische auto is het feit dat het bedrijfskosten bespaart. Zo heb ik sinds ik ben overgestapt naar een elektrische auto bijna geen kosten meer betaald voor benzine, olieverversingen en andere onderhoudskosten die je hebt bij een traditionele auto. Verder bespaar ik op belasting en verzekeringskosten en zijn er vaak belastingvoordelen voor elektrische auto’s. Al deze besparingen zorgen ervoor dat het in de toekomst waarschijnlijk goedkoper zal zijn om een elektrische auto te bezitten in plaats van een traditionele auto.

Het milieu

Als je om het milieu geeft is een elektrische auto ook de beste keuze. Elektrische auto’s produceren namelijk geen CO2-uitstoot, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan traditionele auto’s. Hierdoor draag ik bij aan een schoner milieu en kan ik met een gerust hart autorijden. Verder zijn elektrische auto’s stiller en dit zorgt ervoor dat de geluidsoverlast wordt verminderd. Dit is vooral fijn als je in een drukke stad woont.

Klimaatverandering

We zijn er ons allemaal van bewust dat klimaatverandering een van de grootste uitdagingen is waar de wereld momenteel mee te maken heeft. Door te kiezen voor een elektrische auto draag ik bij aan een oplossing voor dit probleem en geef ik het goede voorbeeld aan anderen. Het lijkt misschien een kleine stap, maar door gezamenlijk onze auto’s duurzamer te maken kunnen we echt een verschil maken.

Conclusie

De overstap naar een elektrische auto heeft mij alleen maar voordelen opgeleverd. Ik bespaar op bedrijfskosten, draag bij aan een schoner milieu en draag bij aan het oplossen van een van de grootste problemen van onze tijd. Ik zou dan ook iedereen aanraden om de overstap te maken naar een elektrische auto en zo bij te dragen aan een betere wereld voor ons en toekomstige generaties.Bron: http://www.cbc.ca/news/canada/first-person-electric-car-1.6858857

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *