Jennifer Granholm, minister van Energie, wil dat het Pentagon overschakelt op hernieuwbare energie

Jennifer Granholm, minister van Energie, wil dat het Pentagon overschakelt op hernieuwbare energie

Het artikel van The Washington Times

Jennifer Granholm, de minister van Energie, heeft opgeroepen tot een overgang naar hernieuwbare energie voor het Pentagon en ze heeft aangegeven dat groene technologieën essentieel zijn voor de nationale veiligheid.

Granholm sprak tijdens een bijeenkomst van de National Security Commission on Artificial Intelligence waar ze zei dat de Verenigde Staten afhankelijk zijn van andere landen voor energie en dat duurzame energieproductie en opslag de veiligheid van de natie zouden vergroten.

“Als het gaat om nationale veiligheid, moeten we alle beleidslijnen onderzoeken die ons energie-onafhankelijker maken”, zei Granholm. “We hebben gezien hoe kwetsbaar onze energie-infrastructuur is, en het Pentagon zou ongetwijfeld professioneel en verstandig handelen als het overstapt op energiebesparing en hernieuwbare energie.”

Het ministerie van Defensie is een van de grootste energieverbruikers ter wereld en in 2021 bedroegen de kosten voor het verbruik van fossiele brandstoffen $ 4,7 miljard. Het Pentagon heeft al stappen gezet om het brandstofverbruik te verminderen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, maar Granholm heeft opgeroepen tot een snellere overgang.

“We moeten vooroplopen”, zei ze. “Ik denk dat het Pentagon een belangrijk leiderschap zou tonen als het zou aangeven dat het overstapt op groene technologieën, en het zou een enorme boost geven aan de particuliere sector die deze technologieën ontwikkelt.”

Het ministerie van Energie heeft onlangs nieuwe initiatieven aangekondigd om de inzet van hernieuwbare energie voor overheidsgebouwen en -voertuigen te bevorderen, en Granholm zei dat ze hoopte dat het Pentagon zou volgen.Bron: https://www.washingtontimes.com/news/2023/may/5/jennifer-granholm-energy-secretary-wants-pentagon-/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *