Ontario introduceert plannen voor CO2-opvang, -hergebruik en -opslag

Ontario introduceert plannen voor CO2-opvang, -hergebruik en -opslag

Ontario’s Plan voor Netto Nul Uitstoot

De provincie Ontario, Canada, heeft plannen aangekondigd om de uitstoot van kooldioxide te verminderen door middel van koolstofafvang, -hergebruik en -opslag (CCUS). Dit maakt deel uit van hun plan om uiteindelijk netto nul uitstoot te bereiken tegen 2050.

Hoe het werkt

CCUS omvat het gebruik van technologie om kooldioxide af te vangen, het te hergebruiken en op te slaan om te voorkomen dat het in de atmosfeer vrijkomt. Het programma zal gericht zijn op de industrieën die de meeste CO2 produceren, zoals de petrochemische industrie en de zware industrie, en zal de ontwikkeling van meer koolstofarme technologieën aanmoedigen. Daarnaast zullen er investeringen worden gedaan in schone energie-infrastructuur om de overgang naar netto nul te ondersteunen.

De voordelen

Door CCUS te gebruiken, kan Ontario zijn uitstoot van kooldioxide aanzienlijk verminderen. Dit zal niet alleen helpen om de doelstellingen voor netto nul uitstoot te bereiken, maar het kan ook helpen bij het creëren van nieuwe banen en het stimuleren van innovatie in koolstofarme technologieën. Daarnaast zal het programma bijdragen aan de bescherming van het milieu en de gezondheid en veiligheid van de gemeenschappen die afhankelijk zijn van deze industrieën.

Conclusie

Al met al is het CCUS-programma van Ontario een belangrijke stap naar een duurzamer en koolstofarmer Canada. Door het vastleggen en hergebruiken van kooldioxide, kan de provincie haar uitstoot aanzienlijk verminderen en bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.Bron: http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/ontario-carbon-capture-utilization-storage-co2-emissions-1.6815267

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *