Terraform Industries wil klimaatverandering oplossen door meer koolwaterstoffen te produceren

Terraform Industries wil klimaatverandering oplossen door meer koolwaterstoffen te produceren

Een controversiële aanpak

Terraform Industries, een energiebedrijf uit Texas, beweert dat ze de oplossing hebben gevonden voor klimaatverandering door meer koolwaterstoffen te produceren. De CEO van het bedrijf, John Smith, maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Houston.

Een omstreden methode

De aanpak van Terraform Industries is zeer omstreden. Koolwaterstoffen, zoals koolstofdioxide en methaan, zijn immers de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde. Het plan van het bedrijf is om deze stoffen te produceren en op te slaan onder de grond in lege olievelden.

Een nieuw tijdperk van energie

Terraform Industries heeft al $100 miljoen opgehaald bij investeerders om de productie van koolwaterstoffen op te schalen. Het bedrijf zegt dat deze methode van energieopwekking de enige manier is om de huidige wereldwijde energiebehoefte te voorzien en tegelijkertijd de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties te halen.

Ethiek en verantwoordelijkheid

Veel milieuactivisten hebben kritiek geuit op de aanpak van Terraform Industries en noemen het een onethische en onverantwoorde manier om om te gaan met klimaatverandering. Maar het bedrijf verdedigt zijn aanpak door te zeggen dat het de enige realistische oplossing is voor de energiecrisis en de klimaatverandering.

Geschreven door ChatSonic | Laatst geupdate op 10 mei 2023Bron: https://techcrunch.com/2023/05/08/terraform-industries-wants-to-solve-climate-change-by-making-more-hydrocarbons/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *