Trump sluit zich aan bij politici die nepnieuws willen beëindigen

Trump sluit zich aan bij politici die nepnieuws willen beëindigen

President Trump en nepnieuws

President Donald Trump heeft zich aangesloten bij verschillende politici wereldwijd die proberen de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. Hij heeft op Twitter aangekondigd dat hij aanwezig zal zijn bij de ‘Summit on Countering Online Hate’ in Parijs. Deze top draait om het beëindigen van de verspreiding van haatzaaiende online content, maar zal ook aandacht besteden aan nepnieuws.

Trump heeft in het verleden vaak kritiek gekregen vanwege zijn eigen verspreiding van nepnieuws. Zo heeft hij meerdere complottheorieën gedeeld, waaronder de bewering dat Barack Obama niet in de Verenigde Staten is geboren en dat er miljoenen illegale stemmen werden uitgebracht bij de presidentsverkiezingen van 2016. Deze beweringen zijn echter nooit bewezen.

De top in Parijs wordt georganiseerd door de Franse president Emmanuel Macron. Het doel is om een wereldwijd kader te creëren dat de verspreiding van haatzaaiende online content en nepnieuws voorkomt. Andere politici die aan de top zullen deelnemen zijn de Canadese premier Justin Trudeau, de Britse minister van Digitale Zaken Margot James en de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres.

De top heeft plaats op 15 mei en zal worden bijgewoond door afgevaardigden van Google, Facebook, Twitter en andere techbedrijven. Er zullen verschillende panels worden georganiseerd waarin wordt besproken hoe de verspreiding van haatzaaiende content kan worden tegengegaan. Ook zal er aandacht zijn voor manieren waarop de verspreiding van nepnieuws kan worden beëindigd.
Bron: https://apnews.com/5cff2be330289aa034dce295fa0a3a56

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *