Pale Blue Dot steunt Amini, een Afrikaanse klimaat tech start-up die de schaarste aan milieugegevens oplost

Pale Blue Dot steunt Amini, een Afrikaanse klimaat tech start-up die de schaarste aan milieugegevens oplost

Amini, een start-up gericht op milieutechnologie in Afrika, heeft zojuist een nieuwe financieringsronde afgerond van $ 5,5 miljoen, geleid door duurzaamheidsinvesteerder Pale Blue Dot. Amini is opgericht in 2020 en is gericht op het oplossen van de milieugegevensschaarste in Afrika. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve oplossingen om de klimaatverandering aan te pakken en de impact daarvan te meten.

Hoe werkt Amini?

Amini gebruikt geavanceerde technologieën en big data-technieken om gegevens te verzamelen en te analyseren die relevant zijn voor milieuvraagstukken. Het bedrijf heeft een netwerk van sensoren opgezet in verschillende delen van Afrika om gegevens te verzamelen over luchtkwaliteit, bodemgezondheid, waterkwaliteit en andere belangrijke milieuparameters. Amini gebruikt deze gegevens om de impact van de klimaatverandering op verschillende gebieden te meten en het potentieel voor hernieuwbare energie te beoordelen.

Pale Blue Dot investeert in duurzaamheid

Pale Blue Dot is een impact investeringsfonds dat zich richt op bedrijven die oplossingen bieden voor de grootste uitdagingen van de planeet, zoals klimaatverandering en milieuduurzaamheid. Het fonds is gevestigd in het VK en heeft al geïnvesteerd in bedrijven die zich richten op hernieuwbare energie, landbouw en waterbeheer.

Impact van Amini

Door de financiering van Pale Blue Dot kan Amini zijn activiteiten opschalen en zijn technologie verder ontwikkelen om milieugegevens efficiënter te verzamelen en te analyseren. Het bedrijf hoopt de impact van klimaatverandering in Afrika aan te pakken en doeltreffende oplossingen te bieden voor milieuduurzaamheid. Amini heeft al samengewerkt met verschillende overheden en organisaties in Afrika en heeft de steun gekregen van de Afrikaanse Unie.Bron: https://techcrunch.com/2023/05/17/pale-blue-dot-backs-amini-an-african-climate-tech-startup-solving-environmental-data-scarcity/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *