Massale West Nile-virusuitbraak in Arizona breekt records; 101 doden

Massale West Nile-virusuitbraak in Arizona breekt records; 101 doden

Geschreven door Arstechnica

Gepubliceerd op 29 april 2023

Een massale uitbraak van het West Nile-virus in Arizona heeft records gebroken en 101 doden tot gevolg gehad. De uitbraak, die begon in het voorjaar van vorig jaar en duurde tot het einde van de zomer, heeft veel inwoners van de staat zwaar getroffen.

Het West Nile-virus wordt overgedragen door muggenbeten en kan leiden tot koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en soms zelfs hersenontsteking. Hoewel de meeste mensen die besmet raken met het virus geen symptomen vertonen, kunnen mensen met een verzwakt immuunsysteem en ouderen ernstiger ziek worden.

In Arizona waren er vorig jaar meer dan 4.000 bevestigde gevallen van West Nile-virus, wat het hoogste aantal in de geschiedenis van de staat is. Meer dan 1.000 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en 101 overleden aan de gevolgen van het virus.

Inspanningen om de uitbraak onder controle te houden omvatten het bevorderen van muggenpreventie en het afspuiten van geïnfecteerde gebieden. Er is ook gewaarschuwd voor het vermijden van buitenactiviteiten tijdens de piekperiode van muggenactiviteit in de vroege ochtend en late avond.

De uitbraak heeft geleid tot zorgen bij de gezondheidsautoriteiten dat het West Nile-virus zich in de toekomst verder kan verspreiden. Hoewel er momenteel geen vaccin is tegen het virus, werken onderzoekers aan manieren om dit te ontwikkelen en te testen.
Bron: https://arstechnica.com/science/2023/04/massive-west-nile-virus-outbreak-in-arizona-shattered-records-killed-101/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *