Tequila populairder in de VS, klimaatverandering speelt rol


Tequila populairder in de VS, klimaatverandering speelt rol

Omschrijving van het artikel

Tequila wordt steeds populairder in de Verenigde Staten, maar de productie van deze Mexicaanse drank kan in de toekomst beïnvloed worden door de klimaatverandering. Het Amerikaanse tequila-verbruik blijft stijgen, maar de agaveplant, waarvan tequila wordt gemaakt, kan niet goed gedijen bij extreme temperaturen, droogte en intensieve regenval. Deze omstandigheden komen in toenemende mate voor als gevolg van de opwarming van de aarde. Als gevolg hiervan worden de agaveplantages die gebruikt worden voor de tequilaproductie steeds kleiner en verdwijnen ze vaker sneller dan dat er nieuwe aangeplant worden.

Gevolgen voor de tequilaproductie

Klimaatwetenschappers hebben voorspeld dat de agaveproductie in Mexico tegen 2040 met wel 42% zou kunnen verminderen als de opwarming van de aarde zich voortzet. Dit kan leiden tot hogere tequilaprijzen en een vermindering van de populariteit van het drankje, omdat minder mensen deze luxe kunnen veroorloven. Om hun tequilaproductie te beschermen, hebben sommige agaveboeren hun gewassen vervangen door meteorologisch-tolerantere planten. Anderen hebben hun productiegebied verplaatst of investeren in irrigatie en andere aanpassingsmaatregelen.

Conclusie

Als de opwarming van de aarde doorzet, kan het drinken van tequila in de toekomst misschien minder vanzelfsprekend worden, omdat de productie ervan wordt bedreigd door het veranderende klimaat. Terwijl de wereld zich bezighoudt met de vermindering van de koolstofemissies om de opwarming van de aarde tegen te gaan, kan de agave-industrie mogelijk een inspiratiebron zijn voor andere industrieën die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering.Bron: http://time.com/6276345/tequila-us-popular-climate-change-impact/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *