Google Nieuws – Herschrijving van artikel

Herschrijving van artikel: “Tesla breidt de productie uit in China”

Introductie

Tesla is van plan om de productie uit te breiden in China, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak. Het bedrijf wil zijn productiecapaciteit in de fabriek in Shanghai verhogen met zo’n 20%, omdat het probeert om de verkoop in de grootste automarkt ter wereld op te voeren. Hieronder volgt meer informatie.

Details over de uitbreiding

Tesla vraagt de lokale regering om de goedkeuring om zijn productiecapaciteit in de Shanghai Gigafactory te verhogen van 250.000 voertuigen per jaar tot 300.000, aldus de bronnen. Het bedrijf heeft de productie al verhoogd tot 280.000 voertuigen per jaar, van ongeveer 250.000 eerder dit jaar, zeiden de mensen, die vroegen om niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie privé is.

De uitbreiding is bedoeld om Tesla te helpen zijn doel te bereiken om de verkoop in China op te voeren. De wereldwijde leveringen van de fabrikant van elektrische voertuigen stegen dit jaar met 71% vergeleken met dezelfde periode in 2020, volgens gegevens van marktonderzoeker EV-volumes.

Commentaar van Tesla en toekomstplannen

Een woordvoerder van Tesla in China heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Het bedrijf heeft eerder gezegd dat het van plan is om de productie in China uit te breiden tot 1 miljoen voertuigen per jaar op de lange termijn en dat het van plan is om lokaal geproduceerde batterijen te gaan gebruiken.

Tesla’s Chinese rivalen zijn bezig met hun eigen uitbreidingsplannen. NIO, Li Auto en Xpeng hebben de afgelopen maanden nieuwe kapitaalinjecties opgehaald, maar het is nog onduidelijk hoe ze de extra middelen zullen gebruiken.


Het Amerikaanse automerk Tesla wil volgens anonieme bronnen de productie uitbreiden in China. Het bedrijf wil de productiecapaciteit verhogen in de Shanghai Gigafactory met zo’n 20%. Het vraagt hiervoor goedkeuring aan de lokale overheid om de productiecapaciteit te verhogen van 250.000 voertuigen per jaar tot 300.000. De productie is reeds verhoogd tot 280.000 voertuigen per jaar. De uitbreiding van de productiecapaciteit moet Tesla’s verkoop in China verhogen. Tesla’s global delivery van elektrische voertuigen steeg dit jaar met 71%, in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Een woordvoerder van Tesla in China heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Tesla’s doel is om op lange termijn de productie in China te verhogen tot 1 miljoen voertuigen per jaar, en om lokaal geproduceerde batterijen te gebruiken. De Chinese rivalen van Tesla, NIO, Li Auto en Xpeng, hebben ook uitbreidingsplannen, maar het is onduidelijk hoe ze de extra middelen zullen gaan gebruiken.
Bron: https://news.google.com/rss/articles/CCAiC0ZvTkJkS2M0bE5jmAEB?oc=5

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *