California verruimt brandverzekering om beter bestand te zijn tegen klimaatverandering

California verruimt brandverzekering om beter bestand te zijn tegen klimaatverandering

De impact van klimaatverandering op brandverzekeringen in Californië

Californië heeft een nieuwe maatregel genomen om zich beter voor te bereiden op de impact van klimaatverandering op brandverzekeringen. De California Department of Insurance heeft nieuwe voorschriften aangenomen waarmee verzekeraars hun tarieven voor woning- en particuliere brandverzekeringen kunnen aanpassen.

Het beleid van de overheid voor brandverzekeringen

De staat is van plan beleidsmaatregelen uit te vaardigen om de brandverzekeringsmarkt te stabiliseren en ervoor te zorgen dat meer huiseigenaren dekking hebben. Deze nieuwe maatregel zal verzekeraars ook in staat stellen om geografische en demografische factoren mee te nemen in hun premieberekeningen. Dit betekent dat huiseigenaren die in gebieden met een hoger risico op brand wonen, hogere premies zullen betalen dan diegenen die in veiligere gebieden wonen.

Hogere kosten voor bewoners met hogere risico’s

Voor mensen die momenteel in gebieden met een hoger risico op brand wonen, kan deze nieuwe maatregel betekenen dat ze hogere premies zullen betalen. De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, erkent echter dat deze maatregel noodzakelijk is om de verzekerbaarheid van risicovolle gebieden op de lange termijn te handhaven.

Conclusie

Met de nieuwe voorschriften voor brandverzekeringen hoopt Californië beter bestand te zijn tegen de impact van klimaatverandering op bosbranden. Deze maatregel zorgt er ook voor dat huiseigenaren een betere bescherming hebben tegen de verwoestende impact van bosbranden. Hoewel deze nieuwe voorschriften enig ongemak kunnen veroorzaken voor sommige bewoners van Californië, zullen deze noodzakelijk zijn om de gevolgen van klimaatverandering op langere termijn aan te pakken.Bron: http://time.com/6285661/california-insurance-climate-wildfires/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *