Artikel Herschrijving


Herschrijving: Onderzoekers vinden verband tussen winkelstraten en geluk

Inleiding

Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben ontdekt dat mensen aanzienlijk gelukkiger zijn wanneer zij omringd worden door mooie gebouwen en winkelstraten. Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Environmental Psychology, betreft een enquête onder 1.000 deelnemers die werd uitgevoerd in 20 verschillende Britse steden.

Details van het onderzoek

Deelnemers werd gevraagd om aan te geven hoe tevreden zij waren met hun leven en hun directe fysieke omgeving, waaronder hun buurt en de omliggende buitenruimte. Ook werden zij gevraagd te beoordelen hoe aantrekkelijk zij de architectuur van de gebouwen en streken in hun buurt vonden.

De onderzoekers gebruikten vervolgens foto’s van verschillende stadsgezichten om deze beoordelingen te verifiëren. De deelnemers werd gevraagd om foto’s van de straten en gebouwen in hun buurt te vergelijken met die van andere steden en hun beoordelingen te geven.

Resultaten van het onderzoek

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat mensen die in straten met mooie gebouwen en winkelstraten woonden, gemiddeld genomen gelukkiger waren en een hogere levenskwaliteit rapporteerden. Dit gold zowel voor mensen die in rijkere als in armere gebieden woonden.

De onderzoekers merkten op dat deze bevindingen belangrijke implicaties hebben voor stadsplanning en -ontwerp. Door te investeren in de architectuur en het ontwerp van stedelijke gebieden kunnen overheden de levenskwaliteit van hun inwoners verbeteren, aldus de auteurs van de studie.

Conclusie

Het onderzoek toont aan dat de esthetiek van de fysieke omgeving een belangrijke rol speelt in ons welzijn. Voor stadsplanners en beleidsmakers biedt dit inzicht in waardevolle informatie bij het ontwikkelen van steden die bevorderlijk zijn voor de levenskwaliteit van hun inwoners.


Bron: https://news.google.com/rss/articles/CCAiC01mOEtBMEZhTkRRmAEB?oc=5

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *