Wereld breekt temperatuurrecord in juni

Wereld breekt temperatuurrecord in juni

Inleiding

Volgens een rapport van de Europese Unie heeft de wereld vorige maand het gemiddelde temperatuurrecord voor de maand juni gebroken. De temperatuur was bijna een graad hoger dan het gemiddelde van de afgelopen twee decennia.

Recordbrekende temperaturen

In juni waren er recordbrekende temperaturen in Europa, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en delen van Noord-Amerika. In sommige delen van de wereld was het meer dan vijf graden warmer dan normaal.

Klimaatverandering

Deskundigen zeggen dat de stijgende temperaturen bewijs zijn van door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Het gebruik van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en gas zijn de belangrijkste oorzaken van de uitstoot van broeikasgassen.

Rampzalige gevolgen

De stijgende temperaturen hebben rampzalige gevolgen voor de planeet, waaronder droogte, bosbranden en overstromingen. In sommige delen van de wereld maken ze zich ook zorgen over de stijgende zeespiegel en de effecten op de kustgebieden.

Conclusie

De recordbrekende temperaturen voor de maand juni zijn een zorgwekkend teken van de voortdurende impact van klimaatverandering. Het is belangrijk dat individuen en regeringen wereldwijd maatregelen nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en zo de planeet te beschermen.Bron: http://www.aljazeera.com/news/2023/6/16/world-breaks-average-temperature-record-for-june-eu

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *