Global Methane Emissions Policy Study – herschrevenWereldwijde studie naar beleid omtrent methaanemissies

Introductie

Een nieuwe wereldwijde studie uitgevoerd door ClimateWorks Foundation in samenwerking met andere organisaties heeft aangetoond dat het verminderen van methaanemissies een belangrijke stap is in de strijd tegen klimaatverandering. De studie meldt dat methaan een potent broeikasgas is en verantwoordelijk is voor ongeveer 25% van de huidige opwarming van de aarde.

Belangrijkste bevindingen van de studie

De studie toonde aan dat het wereldwijde beleid omtrent methaanemissies gefragmenteerd is en dat er meer coördinatie nodig is tussen landen en sectoren. Het verminderen van methaanemissies in de olie- en gassector, landbouw en bij afvalbeheer kan leiden tot aanzienlijke emissiereducties en tegelijkertijd economische voordelen opleveren. De studie benadrukt ook het belang van vermindering van methaanemissies als een relatief snelle en kosteneffectieve manier om de opwarming van de aarde in de nabije toekomst te verminderen.

Implicaties voor beleidsmakers

De studie raadt beleidsmakers aan om het verminderen van methaanemissies op te nemen in hun nationale klimaatplannen en om meer samen te werken op internationaal niveau om beleid te ontwikkelen en ervaringen te delen. Beleidsmakers moeten ook rekening houden met de mogelijke economische voordelen die gepaard gaan met het verminderen van methaanemissies, zoals verbeterde luchtkwaliteit en verminderde sociale kosten.

Conclusie

De studie benadrukt het cruciale belang van het verminderen van methaanemissies voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Het verminderen van methaanemissies biedt een relatief snelle en kosteneffectieve manier om de opwarming van de aarde te verminderen. Beleidsmakers worden opgeroepen om samen te werken op nationaal en internationaal niveau om coördinatie te bevorderen en een effectieve aanpak te ontwikkelen.Bron: http://time.com/6281195/global-methane-emissions-policy-study/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *