Wildfire in Canada vermindert luchtkwaliteit in de VS

Wildfire in Canada vermindert luchtkwaliteit in de VS

Inleiding

Deze zomer hebben meerdere staten in het noordoosten van de VS last van een verminderde luchtkwaliteit als gevolg van de rook van de grootschalige branden in Canada. De rook reist honderden of zelfs duizenden kilometers en kan leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen die hieraan worden blootgesteld. Dit is helaas een teken van de verstrekkende gevolgen van klimaatverandering die niet stopt bij landsgrenzen.

De omvang van de branden

Volgens de Canadian Wildland Fire Information System zijn er in Canada tot nu toe bijna 2,5 miljoen hectare bos verbrand door meer dan 1.200 verschillende branden. Dit is een alarmerend aantal en het seizoen is nog niet voorbij.

Klimaatverandering en branden

Hoewel bosbranden een natuurlijk verschijnsel zijn, wordt de intensiteit en frequentie ervan verergerd door klimaatverandering. Door warmer en droger weer wordt het risico op bosbranden groter en kunnen branden nog moeilijker te controleren zijn. De rook van deze branden heeft niet alleen gevolgen voor de luchtkwaliteit, maar draagt ook bij aan het broeikaseffect.

Conclusie

De branden in Canada zijn een herinnering aan de verstrekkende gevolgen van klimaatverandering. Het is belangrijk dat landen samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Dit moet zowel op nationaal als internationaal niveau gebeuren om ervoor te zorgen dat we de toename van bosbranden en andere klimaatgerelateerde rampen kunnen voorkomen of beperken.Bron: https://www.msnbc.com/opinion/msnbc-opinion/wildfire-canada-smoke-air-quality-us-rcna88184

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *