Boeing sees 8 trillion jet-martet as climate pressures travel demand

Boeing ziet 8 biljoen opkomende markt voor vliegtuigen ondanks klimaatdruk op reisvraag

Boeing blijft optimistisch over de toekomst van de luchtvaartsector, ondanks de aanhoudende bezorgdheid over de klimaatverandering en de impact ervan op reisgedrag en vraag. Het bedrijf voorziet zelfs een groeiende markt voor vliegtuigen ter waarde van 8 biljoen dollar in de komende 10 jaar. Dit is volgens de nieuwe ‘Commercial Market Outlook’ van Boeing, die maandag werd gepubliceerd.

Hoewel de pandemie de luchtvaartsector hard heeft getroffen, gelooft Boeing dat de vraag naar vliegtuigen de komende jaren zal blijven groeien. Vooral in opkomende markten in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijf baseert zijn prognose op verwachte ontwikkelingen in de economie, demografie en infrastructuur van deze gebieden, evenals de toenemende trend van globalisering van de economie.

Boeing ziet ook mogelijkheden voor groei in de sector van duurzame luchtvaart, zoals elektrisch vliegen en waterstofvliegtuigen. Het bedrijf heeft reeds investeringen gedaan in deze technologieën en hoopt deze in de nabije toekomst in te zetten voor commerciële vluchten. Dit zal de sector helpen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd aan de vraag van de consument te voldoen.

De luchtvaartsector staat echter nog steeds voor grote uitdagingen als het gaat om de overgang naar een duurzamere toekomst. Boeing erkent deze uitdagingen en werkt samen met regelgevende instanties, concurrenten en andere belanghebbenden om oplossingen te vinden die de sector kunnen transformeren op een manier die zowel duurzaam als economisch levensvatbaar is.Bron: https://news.google.com/rss/articles/CBMib2h0dHBzOi8vd3d3LmJsb29tYmVyZy5jb20vbmV3cy9hcnRpY2xlcy8yMDIzLTA2LTE3L2JvZWluZy1zZWVzLTgtdHJpbGxpb24tamV0LW1hcmtldC1hcy1jbGltYXRlLXJlc2hhcGVzLXRyYXZlbNIBAA?oc=5

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *