Waarom het angstaanjagend is dat beleggers denken dat ze geld kunnen verdienen aan de klimaatcrisis


Waarom het angstaanjagend is dat beleggers denken dat ze geld kunnen verdienen aan de klimaatcrisis

Inleiding

Beleggers zijn op jacht naar rendementen, maar de manier waarop sommigen proberen om geld te verdienen aan de klimaatcrisis is angstaanjagend, stelt een artikel op TechCrunch.

Achtergrond

Beleggers zetten steeds vaker in op klimaatgerelateerde producten zoals groene obligaties, duurzaamheidsfondsen of hernieuwbare energie-bedrijven. Maar beleggers zoeken ook naar manieren om te profiteren van de gevolgen van de klimaatcrisis, wat verontrustend is.

Ecocide

Deze investeringsvorm wordt ook wel ecocide genoemd: profiteren van milieuschade. Experts waarschuwen dat het steunen van ecocide niet alleen moreel verwerpelijk is, maar ook risicovol voor beleggers. Klimaatverandering kan leiden tot onvoorspelbare gebeurtenissen, zoals overstromingen en droogtes, die directe gevolgen kunnen hebben voor bedrijven en de economie. Ook kunnen groeiende ongerustheid over het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid er uiteindelijk voor zorgen dat bedrijven die ecocide plegen, minder aantrekkelijk worden voor beleggers.

Conclusie

Alhoewel beleggers kunnen profiteren van de klimaatcrisis, adviseren experts om te zoeken naar investeringen in klimaatoplossingen in plaats van te zorgen voor nog meer schade. Het artikel benadrukt dat beleggers die inzetten op ecocide, een belangrijke rol kunnen spelen in het voorkomen van verdere klimaatverandering door zich te richten op duurzame technologieën en bedrijven.


Bron: https://techcrunch.com/2023/06/16/heres-why-its-scary-that-investors-believe-they-can-monetize-the-climate-crisis/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *