Een kritisch Arctisch organisme is nu besmet met microplastics

Een kritisch Arctisch organisme is nu besmet met microplastics

Gevolgen voor het Arctisch ecosysteem

Het langlevende organisme, copepod genaamd, is een belangrijk onderdeel van het Arctisch ecosysteem. De besmetting met microplastics is een giftige bedreiging voor deze dieren. Het wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat copepod grote hoeveelheden microplastics in hun darmen en lichamen hebben.

Zelfs de meest afgelegen gebieden van de poolcirkel hebben geen immuniteit voor deze giftige verontreiniging. De microplastics bereiken deze gebieden door de lucht- en waterstromingen. Dit onderzoek toont aan dat de wereldwijde productie en verspreiding van plastic ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid van het Arctisch ecosysteem en de biodiversiteit ervan.

Oplossingen voor dit probleem

Om deze verontreiniging tegen de gaan, is er een wereldwijde aanpak nodig. Landen moeten gezamenlijk actie ondernemen om de verspreiding van plastic te verminderen. Bedrijven moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen en milieuvriendelijke alternatieven introduceren.

Maar het is niet genoeg om alleen de plasticvervuiling te verminderen, we moeten ook erkennen dat het probleem complexer is dan alleen plasticvervuiling. Klimaatverandering, olie- en gaswinning en overbevissing van de oceaan hebben allemaal invloed op het Arctisch ecosysteem. Een gecoördineerde wereldwijde aanpak is nodig om deze problemen aan te pakken.

Conclusie

De besmetting van copepod met microplastics is een zorgwekkend probleem voor het Arctisch ecosysteem en de biodiversiteit ervan. Om dit probleem op te lossen, is er een collectieve wereldwijde actie nodig om de verspreiding van plastic te verminderen en aanverwante problemen zoals klimaatverandering, olie- en gaswinning en overbevissing van de oceaan aan te pakken. Het is belangrijk dat we ons ervan bewust zijn dat onze acties een diepgaande impact kunnen hebben op het Arctisch ecosysteem en we moeten ons daarom blijven inzetten voor een duurzamere toekomst.Bron: https://www.wired.com/story/a-critical-arctic-organism-is-now-infested-with-microplastics/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *