Arrestaties van meer dan 1.500 Extinction Rebellion-activisten in Nederland

Arrestaties van meer dan 1.500 Extinction Rebellion-activisten in Nederland

Al Jazeera

27 mei 2023

Extinction Rebellion-activisten gearresteerd in Nederland

Meer dan 1.500 Extinction Rebellion-activisten zijn gearresteerd in Nederland tijdens hun pogingen om de regeringsgebouwen in Den Haag te blokkeren. De politie heeft de demonstranten gevraagd om te vertrekken, maar toen dit niet gebeurde, begonnen ze met de arrestaties.

Reacties op de arrestaties

Extinction Rebellion, een internationale milieuactivistengroep, heeft de arrestaties van haar leden veroordeeld. Ze zeggen dat ze vreedzaam protesteerden en dat de politie buitensporig geweld gebruikte tegen de activisten.

De Nederlandse regering heeft gereageerd door te zeggen dat ze het recht op vreedzaam protest respecteert, maar dat het blokkeren of verstoren van overheidsgebouwen of infrastructurele faciliteiten niet wordt getolereerd.

De omstreden tactiek van Extinction Rebellion

Extinction Rebellion heeft de afgelopen jaren wereldwijd de aandacht getrokken door middel van grootschalige protesten en acties. Ze hebben verschillende controversiële tactieken gebruikt om de aandacht te vestigen op de klimaatcrisis, zoals het blokkeren van straten en het bezetten van gebouwen.

Sommige critici hebben echter betoogd dat deze tactieken onnodige onrust veroorzaken en dat ze de steun van het publiek voor hun zaak kunnen schaden. Desondanks blijft Extinction Rebellion doorgaan met haar acties en protesten.
Bron: http://www.aljazeera.com/news/2023/5/27/netherlands-arrests-over-1500-extinction-rebellion-activists

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *