VC investering van $60 miljard in klimaat technologie

VC investering van $60 miljard in klimaat technologie

Inleiding

Volgens een rapport van PwC zijn de wereldwijde investeringen van venture capitalists (VCs) in klimaat technologie gestegen tot een recordhoogte van $60 miljard in 2020. Dit is bijna twee keer zo hoog als in 2018 en 2019.

Toenemende bewustwording

De stijging in investeringen wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de toenemende bewustwording van de impact van klimaatverandering en de noodzaak om te investeren in duurzame oplossingen. Daarnaast speelt de verwachting van aanzienlijke investeringen van overheden en bedrijven om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de overheid ook een grote rol.

Meer investeringen verwacht

De trend van groeiende investeringen in klimaat technologie zal naar verwachting blijven toenemen, zelfs met de aanhoudende pandemie. Investeringsmogelijkheden in sectoren zoals duurzame energie, waterbeheer en landbouw worden als de meest veelbelovende gezien.

Conclusie

In de komende jaren zullen venture capitalists waarschijnlijk blijven investeren in klimaat technologie, aangezien de wereld steeds meer gericht wordt op het verminderen van klimaatverandering. Dit is goed nieuws voor startende ondernemingen die actief zijn in duurzame sectoren en voor de toekomst van onze planeet.Bron: http://thenextweb.com/news/vc-investment-60-billion-climate-tech-last-year-where

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *