Cruise industrie neemt maatregelen voor vermindering emissies

Cruise industrie neemt maatregelen voor vermindering emissies

Introductie

Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen is een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Terwijl er wereldwijd stappen worden gezet om deze uitdaging aan te gaan, begint de cruise-industrie ook maatregelen te nemen om haar bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Huidige situatie

Volgens een rapport van Transport & Environment, een Europese non-profitorganisatie, is de luchtvervuiling van cruiseschepen een groeiend probleem. In 2017 stootte de cruise-industrie ongeveer 20 miljoen ton kooldioxide (CO2) uit, wat overeenkomt met de uitstoot van vijf miljoen auto’s die een heel jaar rondrijden. Bovendien is de luchtverontreiniging die door de cruiseschepen wordt veroorzaakt, slecht voor de gezondheid en het welzijn van de mensen die in de buurt van de havens wonen waar de cruiseschepen aanmeren.

Maatregelen

De cruise-industrie heeft zich gecommitteerd aan veranderingen om haar ecologische voetafdruk te verminderen. Een van de belangrijkste veranderingen is de overgang van stookolie naar schonere brandstoffen. Schonere brandstoffen stoten minder CO2 en andere luchtverontreinigende stoffen uit, wat leidt tot schonere lucht en een gezonder milieu. De cruise-industrie is echter nog steeds sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen, en er is nog een lange weg te gaan voordat het gebruik van alternatieve brandstoffen wijdverspreid is.

Conclusie

Hoewel er ongetwijfeld nog veel werk te doen is, neemt de cruise-industrie stappen om haar bijdrage aan het broeikaseffect te verminderen. Met de overgang naar schonere brandstoffen en andere initiatieven, draagt de sector bij aan een schonere lucht en een gezonder milieu. Het is belangrijk dat deze veranderingen worden voortgezet en uitgebreid, zodat toekomstige generaties ook van deze prachtige planeet kunnen genieten.
Bron: http://time.com/6285915/cruise-industry-climate-action-emissions-passengers/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *