AP-peiling toont dat Amerikanen zich meer zorgen maken over het klimaat op Dag van de Aarde | Huffpost

AP-peiling toont dat Amerikanen zich meer zorgen maken over het klimaat op Dag van de Aarde

Hogere percentages

Maar liefst 71% van de Amerikanen maakt zich zorgen over het klimaat, terwijl 45% vindt dat de overheid niet genoeg doet om het milieu te beschermen. Deze cijfers lagen drie jaar geleden nog op respectievelijk 65% en 39%. De peilingen werden afgenomen in de weken voor en na de verkiezingen van november vorig jaar.

Partijverschillen

Er zijn echter wel verschillen tussen de verschillende politieke partijen. Zo maakt 96% van de Democraten zich zorgen over het klimaat, tegenover 29% van de Republikeinen. Verder vindt 78% van de Democraten dat meer gedaan moet worden om het milieu te beschermen, terwijl dat bij de Republikeinen maar 18% is. Bij de onafhankelijken gaat het om 61% en 36% respectievelijk.

Hoogste prioriteit

Het klimaat wordt volgens de Amerikanen steeds belangrijker. Voor 55% van de ondervraagden is het een hoge prioriteit (‘top priority’) voor president Joe Biden en het Congres, en nog eens 30% geeft aan dat het op zijn minst een belangrijke kwestie is die aangepakt moet worden. Slechts 14% zegt dat het geen aandacht moet krijgen.

© 2021 HuffpostBron: https://www.huffpost.com/entry/ap-poll-climate-earth-day_n_64448782e4b039ec4e7f2f49

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *