Reactie van bedrijven op anti-ESG-agenda van Republikeinse wetgevers

Reactie van bedrijven op anti-ESG-agenda van Republikeinse wetgevers

Inleiding

Bedrijven hebben zich verzet tegen een wetsvoorstel van de Republikeinse wetgevers dat gericht is tegen Environmental, Social, and Governance (ESG) – investeringen. Het wetsvoorstel zou institutionele beleggers verplichten om zich te registreren bij de staat en om transparantie te bieden over hun betrokkenheid bij de ESG-investeringen.

Bedrijven geven hun standpunt weer

Bedrijven, waaronder BlackRock Inc, Vanguard Group en State Street Corp, hebben zich uitgesproken tegen het wetsvoorstel. Jeff Gennette, CEO van Macy’s, Inc., zei dat hij “ontzet was dat het wetsvoorstel pogingen onderneemt om de mogelijkheden van bedrijven te beperken om te handelen in overeenstemming met hun waarden.”

Er is echter tegenstand vanuit de Republikeinse wetgevers. Zij zeggen dat het wetsvoorstel nodig is om ESG-gerelateerde investeringen te reguleren en om te voorkomen dat institutionele investeerders politieke voorkeuren afdwingen bij bedrijven.

Conclusie

De strijd tussen bedrijven en Republikeinse wetgevers met betrekking tot ESG-investeringen gaat door. Het is onduidelijk wat de uitkomst zal zijn, maar bedrijven blijven zich verzetten tegen reguleringen die hun mogelijkheden om te investeren in overeenstemming met hun waarden beperken.Bron: https://www.reuters.com/business/sustainable-business/business-fights-back-republican-state-lawmakers-push-anti-esg-agenda-2023-04-22/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *