New York verbiedt aansluiting op aardgas voor nieuwbouw

New York verbiedt aansluiting op aardgas voor nieuwbouw

Overzicht

New York City heeft onlangs een wet aangenomen die het gebruik van aardgas in nieuwe gebouwen verbiedt. De wetgeving is bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de stad in 2050 koolstofneutraal te maken. De stad is de grootste metropool van de Verenigde Staten die dit soort wetgeving invoert.

Het verbod op aardgas

De nieuwe wet vereist dat nieuwe gebouwen in de stad geen aardgasaansluiting meer hebben voor verwarming, warm water en koken. Het verbod gaat in vanaf volgend jaar en zal gelden voor nieuwe gebouwen zoals appartementencomplexen, commerciële gebouwen en eengezinswoningen.

Voordelen van het verbod

Het verbod op aardgas in nieuwe gebouwen zal naar verwachting bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van de broeikasgasemissies in de stad. Aardgas is een fossiele brandstof die bijdraagt aan de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering.

Alternatieven voor aardgas

Er zijn verschillende alternatieven voor aardgas die kunnen worden gebruikt in nieuwe gebouwen, zoals elektriciteit, zonne-energie, waterstof, biomassa en geothermische energie. Bijvoorbeeld, in plaats van aardgas fornuizen kunnen elektrische fornuizen worden gebruikt, die worden gevoed door zonne-energie of windenergie. Deze alternatieven zullen naar verwachting de overgang naar een meer duurzame en koolstofarme samenleving bevorderen, en zullen de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Conclusie

Het verbod op aardgas in nieuwe gebouwen in New York City zal naar verwachting de uitstoot van broeikasgassen verminderen en de stad helpen om tegen 2050 koolstofneutraal te worden. Het zal ook de overgang naar een meer duurzame en koolstofarme samenleving bevorderen, door het gebruik van alternatieve energiebronnen te stimuleren.Bron: https://www.cbsnews.com/video/n-y-bans-natural-gas-stoves-in-new-buildings/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *