Nieuwsartikel: Singapore gaat over op duurzame airconditioning

Singapore gaat over op duurzame airconditioning

Airconditioning en klimaatverandering

De impact van klimaatverandering op de wereld wordt steeds zichtbaarder. Extreme temperaturen zijn een veelvoorkomend probleem en ook in Singapore merken ze dit. Het gebruik van airconditioning is enorm gestegen, wat weer leidt tot nog meer uitstoot van broeikasgassen. Daarom heeft de stadstaat aangekondigd over te willen stappen op duurzame airconditioning.

Van koelmiddel veranderen

Singapore gaat koelmiddelen gebaseerd op hydrofluorkoolstoffen uitfaseren, omdat deze bijdragen aan de opwarming van de aarde. In plaats daarvan wil het land overgaan op duurzame koelmiddelen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Hierbij wordt gedacht aan natuurlijke koelmiddelen zoals water en CO2.

Samenwerking met bedrijven

Het initiatief van de Singaporese overheid is onderdeel van de bredere overgang naar een duurzamer land. Singapore wil in 2050 klimaatneutraal zijn en dit is dan ook een belangrijke stap in die richting. Er wordt ook samengewerkt met bedrijven om deze overgang mogelijk te maken. Verschillende bedrijven, waaronder Schneider Electric en Johnson Controls, werken mee om duurzame koelsystemen te ontwikkelen en implementeren.

Voordelen van duurzame airconditioning

Niet alleen is duurzame airconditioning beter voor het milieu, maar het heeft ook andere voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld de operationele kosten van het koelsysteem worden verlaagd. Ook kan het zorgen voor een betere luchtkwaliteit en minder gezondheidsproblemen voor mensen die gevoelig zijn voor airconditioning.

Conclusie

Singapore neemt het voortouw in de overgang naar duurzame airconditioning. Door het gebruik van schadelijke koelmiddelen af te bouwen en over te stappen op natuurlijke koelmiddelen, draagt het land bij aan de vermindering van broeikasgasemissies. Deze stap zal niet alleen helpen de impact van klimaatverandering te verminderen, maar heeft ook andere positieve effecten.
Bron: https://www.cnn.com/2023/06/09/asia/air-conditioning-singapore-climate-change-intl-hnk-dst/index.html

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *