De sociale kosten van emissies bij klimaatverandering

De sociale kosten van emissies bij klimaatverandering

Introductie

De klimaatverandering is ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Bij het bestrijden ervan wordt vaak gekeken naar de economische kosten van maatregelen zoals het verminderen van emissies en het bevorderen van duurzaamheid. Een belangrijk aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de sociale kosten van emissies.

Wat zijn sociale kosten?

Sociale kosten zijn de onzichtbare kosten die ontstaan bij de productie en het gebruik van goederen en diensten. Dit omvat alle kosten die niet worden opgenomen in de marktprijs, zoals de kosten van lucht- en watervervuiling, gezondheidsschade en klimaatverandering. Dit betekent dat de werkelijke kosten van goederen en diensten vaak aanzienlijk hoger zijn dan de prijs die we ervoor betalen.

Hoe worden sociale kosten berekend?

De berekening van sociale kosten is een complex proces dat rekening houdt met vele factoren, waaronder de gezondheidsrisico’s die samenhangen met luchtvervuiling en het verlies van biodiversiteit als gevolg van klimaatverandering. Er zijn tal van methoden ontwikkeld om deze kosten te berekenen, maar er is momenteel geen alomvattende en geaccepteerde benadering.

Waarom zijn sociale kosten belangrijk?

Het in rekening brengen van sociale kosten is van cruciaal belang voor de bestrijding van klimaatverandering, omdat het ervoor zorgt dat de werkelijke kosten van emissies worden meegenomen in de besluitvorming. Door te focussen op de economische kosten van maatregelen, kunnen we de werkelijke impact van klimaatverandering op onze samenleving en onze economie over het hoofd zien.

Conclusie

Het in rekening brengen van sociale kosten bij klimaatverandering is essentieel voor het nemen van effectieve en op feiten gebaseerde beslissingen. Het bepalen van deze kosten kan weliswaar lastig zijn, maar ze zijn de beste manier om de werkelijke impact van emissies op onze gezondheid, het milieu en onze economie te begrijpen.Bron: http://www.cbc.ca/news/politics/climate-change-social-cost-emissions-analysis-wherry-1.6818629

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *