Heritage Scholar draait verhaal om met verwijzing naar volledig blanke privéstrandclub

Heritage Scholar draait verhaal om met verwijzing naar volledig blanke privéstrandclub

Door Fox News Politics

Een expert van de Heritage Foundation bracht een interessante wending aan een hoorzitting over rechtvaardigheid in de Amerikaanse senaat nadat hij de senator Sheldon Whitehouse confronteerde met diens lidmaatschap van een volledig blanke privéstrandclub.

Thomas Wheatley, een jurist en fellow bij de conservatieve denktank, vroeg Whitehouse of hij begreep waarom hij werd bekritiseerd vanwege het attenden van bijeenkomsten van de Bailey’s Beach Club in Newport, Rhode Island, een privéstrandclub die door The New York Times werd beschreven als ‘de meest exclusieve van het land’.

“Senator Whitehouse, heb je ooit kritiek gehad op iemand anders voor het behoren tot of deelnemen aan een club die niet erg divers was?” vroeg Wheatley. “Weet je of er veranderingen zijn aangebracht in Bailey’s Beach Club sinds je er lid van bent?”

Whitehouse, een vertegenwoordiger van de Democratische Partij, antwoordde dat hij het niet wist en legde uit dat hij “bijna geen invloed” had op de manier waarop de club opereerde. Hij zei ook dat hij erop stond dat de club “vooruitgang zou boeken” wat betreft diversiteit.

Wheatley, die twintig jaar advocaat was geweest, merkte op dat het verweer van Whitehouse “niet erg overtuigend” was en vroeg zich af of er “op zijn minst enige morele contradictie” was tussen het beschuldigen van anderen van het behoren tot clubs die wantrouwig tegenover minderheden staan en het vervolgens lid worden van een club die volledig blank is.


In deze HTML-code in het Nederlands wordt beschreven hoe Thomas Wheatley, een jurist en fellow bij de conservatieve denktank Heritage Foundation, de senator Sheldon Whitehouse confronteerde met diens lidmaatschap van de Bailey’s Beach Club in Newport, Rhode Island, een privéstrandclub die door The New York Times werd beschreven als ‘de meest exclusieve van het land’. Wheatley vroeg Whitehouse of hij begreep waarom hij werd bekritiseerd voor het wonen van bijeenkomsten in deze volledig blanke privéstrandclub. Whitehouse antwoordde dat hij geen invloed had op de manier waarop de club opereerde en dat hij erop aandrong dat de club vooruitgang zou boeken met betrekking tot diversiteit. Wheatley merkte op dat het verweer van Whitehouse “niet erg overtuigend” was en vroeg zich af of er op zijn minst enige morele contradictie was tussen het beschuldigen van anderen van het behoren tot clubs die wantrouwig tegenover minderheden staan en het vervolgens lid worden van een club die volledig blank is.
Bron: https://www.foxnews.com/politics/heritage-scholar-flips-script-sen-whitehouse-reference-all-white-private-beach-club

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *